.:Vigrid Forsiden:.

India - Artikler:


India som
- Geopolitisk Dreiepunkt

India helgarderer
- Satser på Anglo-Naziene


India og Kina møtes
- India har Nøkkelen

Indias oppstig
- til Verdensmakt

Det Indiske Hav
- Verdens Kjernehav


India - Kommentarer:


India ruster opp

Nytt egenprodusert Hangarskip

For en måned siden (august 2013) sjøsatte India sitt første egenproduserte Hangarskip. Det er militært sett et kraftig løft for India på den globale scene. Tradisjonelt har India de siste 70 årene hatt to naboland som det har ført kriger med og som de ruster opp for å matche. Det er Pakistan og Kina, begge to atom-makter. India har et nært forhold til USA og Israel på grunn av Islam som felles fiende og Kina på grunn av grensetvister og rivalisering. Mens det skal mye til for at India og de islamske naboer vil finne hverandre kan det godt hende at forholdet til Kina vil snu rundt og bli vennskapelig og alliert.

India's første ICBM

I India går det på løpende bånd for tiden. Ikke før har det første egenproduserte hangarskipet blitt sjøsatt så tester inderne sin første egenproduserte ICBM som står for Inter-Continental-Ballistic-Missile som på norsk blir interkontinentale ballistiske rakett. Som kan frakte et atomstridshode på ett tonn.

Hvert eneste land på kloden, stort eller lite, har lært seg en lekse de siste 20 årene: Det anglozionistiske Imperiet og Israel er ute etter verdensherredømme og når det passer dem slik knuser de alle som går imot dem med militær makt. Lærdommen etter Hussein og Irak og Ghaddafi og Libya og nå Assad og Syria er tatt til etterretning og har ført til et globalt rustningskappløp.

I en mellomlang fremtid vil nettopp India spille en dominerende rolle basert på landets størrelse, folketall og dets geografiske beliggenhet ut i Det Indiske Hav som navet i det hjulet verdens største landmasse dreier seg rundt. Tar vi med oss alle øyene øst og sørøst også kan ingen andre land konkurrere om strategisk beliggenhet. Sett i dette geopolitiske perspektivet vil India klatre til topps mens USA vil synke ned basert på sin isolerte geografiske beliggenhet. På lang sikt kan denne ulempen ikke veies opp av militærmakt.


India vil vise Muskler

Hangarskip som Potensforlenger

Utifra min vurdering er det to jokere på det globale geopolitiske spillebrettet; India og Brasil. Av dem er India i dag klart den største og den av de to med den mest strategiske beliggenheten for å kunne påvirke maktspillet i verden. India har tradisjonelt hatt gode forhold til Russland og USA. I senere tid også sterke bånd til Israel og Frankrike. Kina har det ført grensekriger med så der er forholdet betent og preget av rivalisering. Tilsvarende med naboen Pakistan.

India er et BRICS-land sammen med den andre "lillejokeren", Brasil. Begge land har hangarskip i tjeneste og i bestilling. India har et aktivt, et under utrustning og to til underveis. Det vil gjøre landet til den ledende maritime makten rundt Det Indiske Hav; Den nærmeste fremtids nøkkelhav. I dag er India ingen trussel for anglozionistene, men på lengre sikt kan det bråsnu raskt og snu det geopolitiske spillet fullstendig på hodet.