.:Vigrid Forsiden:.

Otto Ohlendorf forteller om Einsatzgruppen
4. april 2013

SS-Gruppenführer Otto Ohlendorf reddet liv og sikret stabilitet

SS-Gruppenführer og kommandant for Einsatzgruppe D, Otto Ohlendorf, forteller interessante ting om Einsatzgruppen på tiltalebenken i Nürnberg.

Begynn på side 223, "2. Extracts from the testimony of the defendants Ohlendorf, Haensch and Braune," og les videre derfra:

NMT Einsatzgruppe Testimony of Otto Ohlendorf

Søk også på ordet "pogrom" og slå opp på resultatene.

Krigshelten, SS-Gruppenführer Otto Ohlendorf, under lynsjeprosessen i Nürnberg

De store poengene:

# Einsatzgruppens oppgave var å sikre befolkningen og soldatene i de tysk-okkuperte områdene mot angrep fra partisaner og fra sovjeterne. Dette innebar også å tilintetgjøre fiendtlige elementer ved skyting eller henging.

# Einsatzgruppen reddet mange jødiske liv ved å beskytte jøder mot pogromer fra ukrainerne o.a.

# Ingen kjente til noen "utryddelsesordre" fra Hitler. Det som kalles Hitlers "utryddelsesordre" ble aldri satt ut i livet og sabotert av et samlet tysk militære, inklusive Einsatzgruppene.

# Einsatzgruppen var overhodet ikke rasistisk motivert - dette var en militærstyrke som opererte i henhold til internasjonal lov og hadde konvensjonelle militære målsettinger.

# Lokalbefolkningen i mange områder der Einsatzgruppene opererte, var på godfot på disse og satte pris på at Einsatzgruppen beskyttet dem mot voldshandlinger.

# Partisanene Einsatzgruppen støtte på, var i hovedsak jøder, og de sang Internasjonalen og hyllet Stalin når de skulle henges.

# Det fantes dog også ikkejødiske partisaner som drepte jøder.

# Den russiske befolkningen var viglet opp av Stalin til hat og vold mot tyskerne. Især gjaldt dette den jødisk-russiske befolkningen.

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)