.:Hovedsiden:.

Holocaust i Dresden

Teksten over bildet på norsk(fritt oversatt): "WWII Dresden Holocaust. - *En samlet Ildsøyle*. Den 13. februar 1945 brøt det løs en orgie av et folkemord mot en forsvarsløs tysk by; et av de største kultursentrene i det nordlige Europa".

Teksten under bildet på norsk(fritt oversatt): "I løpet av 14 timer hadde den overraskende engelske og amerikanske bombingen redusert byen til flammende ruiner. Man regner med at rundt en tredel av byens innbyggere, kanskje så mange som en halv million, ble drept i det som viste seg å være verdenshistoriens verste enkeltstående massakre".

Bildeteksten på norsk(fritt oversatt): "Dresden - Tyskland - 13. februar 1945, krigen nærmer seg slutten og Tyskland ligger i ruiner. Uten varsel gir Churchill ordre om at amerikanske og britiske bombefly skal slippe mere enn 3.300 tonn brannbomber over byen. Dresden er på det tidspunktet en åpen sivil by og fungerer som oppsamlings- og hospitalby for hundretusener av flyktninger fra andre ødelagte byer og den røde armé. Bombene tenner en enorm ildorkan som dreper mellom 3 og 500.000 sivile ofre i historiens største massemord. Den flyktende innehaveren av byens zoologiske hage fortalte senere om de skingrende redselsskrikene fra elefantene som gikk gjennom marg og ben. Vi må aldri glemme Dresden". Bildetekst slutt.

Dresden kan med rette kalles vår tids største Holocaust. Glem det aldri - Tilgi det aldri!

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)