.:Vigrid Forsiden:.

Historieforvrenging i Nettavisen
20. mars 2017

----- Original Message -----
Sent: Monday, March 20, 2017 at 4:38 PM
From: Tore Wilhelm Tvedt
To: Gunnar.Stavrum@nettavisen.no; med flere
Subject: Falsk historiepresentasjon i Nettavisen

Til ledelse, journalister og ansatte i Nettavisen

Vedrørende artikkel i Nettavisen (Side3.no) den 18. mars 2017 med tittelen "Verdens fem mest ettersøkte nazister"

Selve artikkelen er hentet fra det useriøse propagandamagasinet "Historie" og brukt direkte av Nettavisen. Den hopper jeg derfor over.

Det jeg reagerer på er imidlertid det øverste bildet i artikkelen med undertekst. Så langt jeg kan bedømme er dette  Nettavisens egen "customisering" av artikkelen for å skape leserinteresse. Da burde også Nettavisen være mer etterettelig i hva de gjør. Det dere har prestert er historisk makkverk på primitivt propagandanivå.

Her er bildet Nettavisen bruker:

Og her er teksten (satt inn her, men glemte det i mailen):

GRUSOMME HANDLINGER: De tyske dødsskvadronene Einsatzgruppen hadde som hovedoppgave å drepe sivile - også kvinner, barn og eldre. Innsatsgruppene står bak umenneskelige grusomheter. Bildet viser en tenåringsgutt i i Zboriv i Ukraina i 1941. Han blir fotografert ved siden av sin drepte familie øyeblikk før han selv blir skutt. Nazisten Helmut Oberlander (92) tjenestegjorde for Einsatzgruppe D. i Øst-Europa. De drepte om lag 23.000 sivile. Oberlander oppholder seg i dag i Canada. (Innskudd avsluttet.)

Bildet i seg selv dokumenterer intet annet enn at noen soldater ser på noen lik på bakken. Bildet er fra det tyske Bundesarchiv som opplyser at det er tatt av en ukjent fotograf den 5. juli 1941 i byen Slorow (rettet til Sboriw av Wikipedia) og viser en familie som nettopp er skutt og at gutten midt på bildet like etter at bildet er tatt blir drept med nakkeskudd av offiseren bak i bildet. Det påstås at soldatene er tyske og det er godt mulig.

Derimot er resten av teksten og beskrivelsen lite sannsynlig. For det første ble området rundt Sboriw først erobret av tyskerne på den datoen og var frontlinje. Samtlige på bildet ser avslappede ut og er uten et eneste synlig våpen samtidig som det raser full krig rundt dem og området ikke er pasifisert. Det er et umulig scenario. Området er som frontlinjeavsnitt dessuten under kommando av øverste befalshaver i Wehrmacht-armeen som erobret det. De ga ingen ordrer om å drepe sivile, men stoppet derimot lokalbefolkningen i å drepe kommunister og jøder.

Bildet i seg selv er så uskarpt at det er umulig å identifisere kragespeil eller ermemerker som identifiserer avdeling og grad på soldatene. Tyskerne hadde verdens beste kameraer på den tiden og andre bilder viser at de tyske soldatene bar kameraene sine med seg og tok mange skarpe bilder fra krigen.

Bildet er enten falskt eller det er sannsynligvis tatt langt bak fronten på et rolig avsnitt (derfor ingen våpen på soldatene) og viser en gruppe som er myrdet av de sovjetiske partisanene ledet av sine overveiende jødiske kommisærer. Eller en gruppe som er myrdet av samme kommisærer da sovjeterne trakk seg ut av et område. Slike tilsvarende bilder er det mange av.

Nettavisen skriver 1: "De tyske dødsskvadronene Einsatzgruppen hadde som hovedoppgave å drepe sivile - også kvinner, barn og eldre." Dette er ganske enkelt ren løgn. Einsatzgruppene hadde som hovedoppgave å bekjempe terroristgruppene (partisanene) bak frontavsnittene.

Nettavisen skriver 2: "Innsatsgruppene står bak umenneskelige grusomheter." Krig er grusom, men Einsatzgruppenes oppgave var å sikre territoriene bak fronten mot de for det meste jødeledete partisangruppenes uhyrlige grusomheter mot sivilbefolkningen. Sivilbefolkningen i partisaninfiserte områder sluttet seg ofte til Einsatsgruppene og kjempet sammen med dem mot de jødisk/kommunistiske terrorbandene.

Nettavisen skriver 3: " Nazisten Helmut Oberlander (92) tjenestegjorde for Einsatzgruppe D. i Øst-Europa." Under er en beskrivelse av Oberlander og hans krigsinnsats hentet fra engelsk Wikipedia, som skoler anbefaler som troverdig og godkjent kilde. Intet som tyder på at Oberlander var nasjonalsosialist (nazist). Heller intet som tyder på at han noensinne deltok i en eksekusjonspelotong for terrorister, hva enten jødiske eller kommunister.

Om Helmut Oberlander fra engelsk Wikipedia:

As an ethnic German born and living in Ukraine during World War II, he was conscripted into the German forces at the age of 17 to serve as an interpreter for the Einsatzkommando 10a which was part of Einsatzgruppe D[1] when it entered Soviet Ukraine in 1941. His duties included listening to and translating Russian radio transmissions, acting as an interpreter during interactions between the military and the local population, and the guarding of military supplies.

The Federal Court of Canada, in Oberlander v. Canada (Attorney General),[5] determined that Oberlander was part of the Ek 10a during World War II. The Federal Court of Canada characterized the group as a death squad, responsible for killing more than two million people, most of whom were civilians and largely Jewish. According to the ruling, from 1941 to 1943 Oberlander served with Ek 10a as an interpreter and an auxiliary. In addition to interpreting, he was tasked with finding and protecting food and polishing boots. He lived, ate, travelled and worked full-time with the Ek 10a.[5] From 1943 to 1944, he served as an infantryman in the German army.

Teksten fra Wikipedia er til å le seg skakk av og viser til fulle hvor desperate propagandamedia er for å sverte den tyske nasjon. Her tillegges EK10a å ha utryddet 2 (to) millioner personer hvorav de fleste var sivile og jøder. Dette er så latterlig at det er direkte dumt. EK10a var en underkommando til Einsatzgruppe D som Oberlander tjenestegjorde i.

Går vi igjen til engelsk Wikipedia så finner vi under oppslag om Einsatsgruppe D at de under sin funksjontid totalt beskyldes for å ha drept 91.278 personer: "The Einsatzgruppe D was responsible for the killing of over 91,728 people.[18]"

Ser vi så hva Nettavisen skriver om antall drepte av Einsatzgruppe D finner vi tallet 23.000 sivile. Sannsynligvis tatt ut av luften eller basert på falsk dokumentasjon det tallet også.

Så til Nettavisens kobling av bildet med Oberlander og Einsatzgruppe D. Byen, Sboriw, bildet skal være tatt i er en by i den "polske" delen av Ukraina, Galizien, og ligger i det vestlige Ukraina. Altså langt unna det området hvor Einsatzgruppe D var satt inn. De tjenestegjorde under den tyske 11. armé som hadde sørvest-Ukraina og Krim som innsatsområde. Det er langt unna Galizien og Sboriw, men det gir vel Nettavisen blaffen i bare de får spredd hatet sitt mot Tyskland og det tyske folk.

Som dere selv kan se er alt Nettavisen bidro med intet annet enn løgn, forvrenging og et makkverk kun med hensikt å spre hat og ringeakt mot den tyske nasjon samtidig som de viser den internasjonale jødedommen hvor flinke HoloCa$h-propagandister de er.

Nettavisens "journalistikk" er på et så lavt nivå at selv kloakkrotter ville skammet seg over lavmålet. Skjerp dere!

Med Nordisk hilsen

Tore W. Tvedt
Vigrid

"Mail slutt".

Bli med i Vigrids Nordiske Frihetskamp eller bli slaktet som fortjent!

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)