.:Hovedsiden:.

Waffen-SS: Alt for hverandre; Solidaritet i praksis

Totenkopf-divisjonen deltok i Frankrike-felttoget og markerte seg i angrep som en pågående kampstyrke med enorm gjennombruddskraft. I forsvar var den som en klippe i stormen. Disse egenskapene skulle forsterke seg utover i den europeiske frihetskrigen og kampen mot den internasjonale, revolusjonære, jødestyrte bolsjevismen.

Som overalt i Waffen-SS gjaldt kameratskap og solidaritet over alt annet. Det være seg i leiren hvor man i motsetning til andre hæravdelinger ikke brukte lås på skapene sine. (Slik du må i Norge i dag). Under ild gjaldt det å berge sårete kamerater selv om man risikerte eget liv og svekking av et angrep isolert sett.

Nettopp denne solidariteten var innebygget i våpenbroderskapet Waffen-SS. De neste bildene viser en slik kampscene fra felttoget i Frankrike i 1940 og er hentet fra Karl Ullrich sin bok om Totenkopf-divisjonen: "Wie ein Fels im Meer" (Som en klippe i havet).
Bilde1: Totenkopf-soldaten til høyre er nettopp skutt. Høyst sannsynlig i brystet.Bilde 2: Soldaten til venstre gir dekningsild med maskingeværet sitt mens to kamerater tar tak i den sårede.Bilde 3: Transportgrep festes.

Bilde 4: På vei ut av ildlinjen og kampområdet.
De to hjelperene overlater deretter den sårede kameraten sin til sanitetspersonell for så å vende tilbake til kampen. En slik solidaritet og offervilje som Totenkopf-heltene viser her kan stå som et lysende eksempel for oss i Vigrid i dag.

Heil Waffen-SS!