.:Hovedsiden:.

U-båt-massakren ved Senja

Når man som de allierte fører en total krig hvor motstanderen er avskåret fra å avslutte krigen med en forhandlet fred eksisterer ikke lenger begrepet militær og stridende eller ikke-militær og ikke-stridende i den partens øyne som krever betingelsløs overgivelse.

Og betingelsløs overgivelse var hva Jew$A(USA) og JewK(UK) forlangte. Sovjetunionen fulgte samme linje og hadde aldri underskrevet de internasjonale avtalene som regulerte krigshandlinger og behandling av sivile og militære fanger. Tyskland og deres allierte var faktisk de eneste landene som respekterte krigens lover og beskyttelse av sivile under hele krigen, med et par mindre unntak.

At russere og briter og også nordmenn slakter ned sivile, ikke-stridende nordmenn, under krigen er derfor ikke til å undres over.

Den sovjetiske u-båten K-21 av Katusja-klassen.

Et godt eksempel er den russiske ubåten K-21 av Katusja-klassen under sin høyt dekorerte fører og helt av Sovjetunionen, kaptein Nicolai Lounin. Sovjetisk legende vil ha det til at K-21 traff den tyske stoltheten, slagskipet Tirpitz, med to torpedoer under operasjon Røsslyng, men Tirpitz meldte at de ikke traff eller i alle fall ikke eksploderte. For dette ble K-21 tildelt den høye utmerkelsen "Det Røde Banner".

Det var ikke mye heltemodig over K-21 da de den 12. april 1943 dukker opp blandt fiskebåtene på Svensgrunnen vest av Senja. Etter å ha posisjonert seg for å gi effektiv ild med dekkskanonen mot de små fiskeskøytene i tre startet den massakren. Båt etter båt skytes i filler og fiskere som prøver å redde seg meies ned med ild fra automatvåpen. En typisk alliert bragd.

Fiskeskøyten "Øistein" fikk en hard medfart.

En fiskeskøyte, Skreien, bordes og mannskapet på 7 bortføres til Murmansk hvor de settes i leir. Der døde 3 av dem mens de 4 siste kom levende tilbake til Norge. Det gir en mye høyere dødelighet enn blandt jødene fra Norge som ble internert i Auschwitz eller en hvilken som helst gruppe norske internerte i noen tysk leir under krigen. Hvem trenger fiender med slike venner?

En russisk sjømann falt i havet og ble reddet av nordmennene. Han overlevde krigen og er intervjuet av forfatteren Bjørn Bratbak som har skrevet en bok om den allierte massakren av norske fiskere den dagen. K-21 hadde flere drap av sivile nordmenn på samvittigheten, men det er en annen sak.

I dag er K-21 minnesmerke i Murmansk og ble for få år siden hyllet av en historieløs forsvarsminister i AP, Konsmo, som la ned krans foran norskeslakteren.

Helvete til Sjøs - Alliert Sjøkrig mot Nordmenn