.:Vigrid Forsiden:.

Verdens største skipskatastrofe - Senkingen av Wilhelm Gustloff

Souvenirmerke for bagasje på Norgescruise med KdF-skipene

Teksten på merket over: " Norgescruise. Nasjonalsosialistisk Fellesskap Kraft gjennom Glede. Den tyske Arbeiderfronten".

Wilhelm Gustloff var et meget moderne tysk cruiseskip bygget for den tyske "Kraft gjennom Glede"-bevegelsen som tillot vanlige tyskere å delta i skipscruise til land i hele Europa, og noen lenger vekk også. Wilhelm Gustloff var for eksempel på cruise i de norske fjordene med begeistrete tyske arbeidere i august 1939 like før det ble kalt hjem for å brukes som hospitalskip i Danzig under den tyske frigjøringskrigen mot de polske okkupanter av tysk land og deres terror og massemord på den tyske befolkningen. Der ble skipet liggende resten av krigen inntil det ble satt i drift med å redde fordrevne fra den allierte draps- og voldtektsmaskinen som rullet over de tyske østområder. Med totalt godt over 10.000 personer ombord, de fleste sivile kvinner og barn, ble skipet torpedert i det som er verdens største enkeltstående krigsforbrytelse til sjøs. Også på det området har de allierte drapsrekorden.

Voldtatte og drepte tyske piker falt som ofre for den jødiske hatpropagandaen
Bildet er fra den Øst-Preussiske småbyen Metgethen tatt av tyske styrker som gjenerobret byen

30. januar 1945 skulle bli kjent i historien som den dagen verdens største skipskatastrofe fant sted. Mord- og voldtektsarmeen til det jødestyrte kommunistregimet i Sovjet-Unionen var oppildnet av den jødiske fanatikeren Ilja Ehrenburg til å voldta og drepe enhver tysker den røde armé støtte på. Erfaringene med den røde armé i Øst-Preussen høsten 1944 og vinteren 1944/45 viste at den jødiske hatpropagandistens ord ble fulgt til punkt og prikke. Resultatet var en masseflukt av sivile tyskere foran de kommunistiske morderhordene. Flyktningene ble drept overalt hvor de ble tatt igjen av de allierte armeene og de som ikke ble drept med en gang ble voldtatt og ofte til de døde eller ble drept deretter. De tyskerne som kom seg unna i første omgang ble samlet opp i Øst-Preussen og Danzig-området med senter i havnen Gotenhafen og Hela-Halvøen utenfor. Derfra gikk alt tyskerne kunne finne av skip i skyttelfart til og fra og losset flyktningene i Schleswig-Holstein eller Danmark. Et av skipene som ble satt inn var KdF-skipet Wilhelm Gustloff. Se bildet under.

Wilhelm Gustloff som cruiseskip på tokt for "Kraft durch Freude"

Da Wilhelm Gustloff forlot Gotenhafen den 30. januar var skipet overfylt med flyktninger. Her er en fri overettelse av teksten på bildet: "Husk de 9.343 ofrene etter senkingen av M/S Wilhelm Gustloff. Natten den 30. januar ble Wilhelm Gustloff torpedert av den russiske ubåten S-13 mens hun fraktet flyktninger fra Øst-Tyskland. Skipet var bygget for å frakte 1.865 passasjerer, men på denne reisen var det tilsammen 10.582 personer totalt ombord. Et beregnet antall på 9.343 av begge kjønn og aldre, hvorav mange var syke eller sårete samt rundt 5.000 barn, omkom i det kalde vannet i Østersjøen. De fleste av de voksne var sivile. Dette er det største antallet omkomne i et enkelt skipsforlis i skipsfartens historie. Dette var en Alliert Krigsforbrytelse en Hatkriminalitet og en "Forbrytelse mot Menneskeheten". Massemordet hadde dessuten null militær verdi.