.:Hovedsiden:.

Øksfjorddrapet - Likvidering som alliert politikk

Mange av de unge norske mennene som reiste eller ble lokket til England drømte om å gjøre tjeneste i norske militære styrker i norsk uniform og under norsk militær og politisk ledelse. Slik skulle det ikke bli for de fleste.

Verst stilt og misbrukt ble etter vår oppfatning de nordmennene som ble organisert i sabotasje-, terror- og drapsorganisasjonen SOE (Special Operation Executive). Til høyre er emblemet til terrorgruppen SOE mens bildet til venstre er av en Thompson maskinpistol som var et populært drapsvåpen på kortere hold. Også brukt mye av vanlig mafia, men da med trommelmagasin.

Det første Lofot-raidet i mars 1941 var nettopp gått av stabelen som en større operasjon med senking av mange skip, nedbrenning av livsviktige fiskeforedlingsanlegg som fiskeoljetanker og sprengning av et elverk. Pluss en del mindre økonomisk sabotasje.

Mange folk var tatt med over til England deriblant flere NS-patrioter og gode nordmenn som ble bortført på mafiamanér. Og nå var det altså Øksfjord som sto for tur. Det vil si, det var ikke tettstedet Øksfjord sørvest for Hammerfest i Finnmark som var målet, men en NS-patriot og god nordmann krigspartiet var rettet mot.

Og denne gangen var ikke bortføring alternativet, men likvidering. Jada, nordmenn som tjenestegjorde i den engelske terrororganisasjonen SOE ble sendt tilbake til Norge for å myrde andre nordmenn.

For at ikke britene skulle bli forbundet med drapet ble det valgt å bruke en jager ved navn KNM Mansfield som var utlånt av britene til den norske lissom-regjeringen i London og seilte under norsk flagg.

Commandosoldatene som skulle utføre drapet var også norske. Utlånet av jageren Mansfield til nordmennene viser hvilken forakt britene behandlet de norske styrkene med. Mansfield var en av de 50 utrangerte amerikanske jagerne England måtte betale ågerpris for i 1939 etter at England hadde startet den andre verdenskrig med krigserklæringen mot Tyskland.

Behovet for eskortefartøyer til konvoyene over Atlanteren var stort, men så snart de fikk sjangsen til det så kasserte England de gamle og umoderne båtene. Den norske "regjeringen" i London viste den samme forakten for de norske sjøfolkene som bemannet de gamle skipene.

Her satt de(se bildet) på en formue i gull og enorme inntekter inn i Nortraship-systemet, også utstyrer de norske sjøfolk med flytende likkister? Og dette var et mønster før krigen og i den første halvdelen av den.

Tenk bare på panserskipene "Eidsvold" og "Norge" som ble kommandert til kamp mot moderne tyske jagere og sendt til bunns med nærmere 300 mann ombord. Dette var intet mindre enn drap utført av de norske forræderne som bygget ned det norske forsvaret til det var kun en vits. Og nå satt de samme udugelige svikerne i London og lekte krigsherrer? Idioti.

Tyskerne som senket "Eidsvold" og "Norge" var også klar over at de to norske panserkrysserne var flytende likkister og tilbød derfor ærefulle vilkår for overgivelse og besvarte ikke ilden før de norske skipene hadde avfyrt flere runder med grovt kaliber mot de tyske jagerne.

Nå var altså den utrangerte jageren Mansfield på æreløst tokt i Finnmark. Mansfield glir til kais i Øksfjord midt på natten til den 12. april 1941 og drapsmennene finner huset til NS-mannen. Det viser seg at jageren var observert på vei inn og mannen har luktet lunten og kommet seg bort i nattemørket. Han blir ikke funnet.

Commandogruppen sprenger en sildoljefabrikk som et ledd i den økonomiske sabotasjen i Norge og deler ut noen almisser som litt mel og sukker, tobakk og godterier siden de tok fra folk levebrødet deres før de drar igjen. Men de rekker sannelig en ting til: Da de ikke finner NS-mannen skyter de og dreper kona hans i stedet. Tross alt: terror er terror og skal man lage en omelett får man knuse noen egg.

I mangel av bilde av den myrdete konen til den norske patrioten i Øksfjord bringer vi i stedet et bilde av en annen ung kvinne og hennes lille barn som ble voldtatt og drept av allierte soldater da de "befridde" Europa.

Commandoraidene - Terrorkrig mot Norge