.:Vigrid Forsiden:.

Nasjonalsosialistene var de første miljøvernerne i Europa

Plantegning av et stort område for sport og samlinger
De tyske Naziene var opptatt av skjønnhet, miljøvern, dyrevern og helse

Nasjonalsosialistene var de første miljøvernerne i Europa. Europas, og verdens, første miljøvernminister var ikke Olav Gjærevoll, men Richard Walter Darré.

SS-Obergruppenführer Richard Walter Darré var kjent for sitt engasjement for Bondestanden og Miljøvern

Richard Walter Darré var tysk landbruksminister i perioden fra 1933 til 1942. I 1922 studerte han til agronom ved Universitetet i Halle, og spesialiserte seg i dyrevelferd. Han tok sin doktorgrad i 1929 i en alder av 34 år. Han arbeidde en stund i Øst-Prøysen og Finland.

Inspirert av norsk odelsrett innførte man i 1933 Reichserbhofgesetz. I 1936 hadde Darrés medarbeider, juristen Wilhelm Saure, vært i Norge, trolig for å studere norsk odelsrett i praksis. Fra 1933 innførte man omfattende lover for beskyttelse av dyr og landjord.

Darré var også eksponent for "Blut und Boden"-bevegelsen (Blod og Jord), som oppfordret folk til å bosette seg på landsbygda og dyrke sin egen biologisk dyrkede mat.

Hitlers naziparti var et det første "grønne" miljøpartiet og modell for samtid og ettertid

Darré var en ekte "Markens Grøde"-mann. Det har blitt sagt at Knut Hamsun ikke var nazist, med sine bonderomantiske bøker om det enkle liv i nær kontakt med Moder Jord, men det var akkurat slik nazistene var. De første store økologiske tenkere.

I det hele tatt ville det sett mye bedre ut for miljøet i dag hvis "naziene" fikk styre. I 30- og 40-årene var det også ennu tid til å stoppe miljøkatastrofen, som nå er på full gass, uten at vi kan stoppe den. Ozonlaget, drivhuseffekten og værforandringer, er resultat av etterkrigstidens uhemmede materialisme og høye forbruk.

Logo for Blut und Boden

Nasjonalsosialistene hadde kjærlighet til Naturen og til Skaperverket, og det er utenkelig at de ville uhemmet drive rovdrift på Moder Jord, slik som det har blitt gjort i hele etterkrigstiden, som et resultat av at de "allierte" vant. ( Det vil si de som IKKE er alliert med Moder Jord. )

Er det for sent å stoppe miljøkrisa nå, etter at "nasa er vekk"?*

* Gammelt ordtak: "Det er for seint å snyte seg når nasa er borte...."

Kan vi gjøre noe for å hindre en miljøkatastrofe? Dessverre så er det slik at når feil utvikling har pågått så lenge som nå, så er det vanskelig å rette det opp igjen. Når fanden først får taket, er han vanskelig å stoppe. Vi kan iallfall sende en liten tanke til de som prøvde å stoppe drivhusgassen og galskapen, når det ennu var tid til å stoppe den...

Det er bare å slå fast at Nazistene under ledelse av frihetskjemperen Adolf Hitler var i front under utviklingen av Europa til et moderne og miljøbevisst kontinent. Så er du miljøvennlig kan du trygt se på deg selv som en moderne Nazist.