.:Vigrid Forsiden:.

Pierre Vial - Terre et Peuple (Jord og Folk)

Som vi kan se av bildet er franskmannen Pierre Vial akkurat det ordet franskmann betyr: En mann av frankisk-germansk ætt. Ikke rart at han var en av de ledende forkjemperne for den identitære bevegelsen i Frankrike fra slutten av 1960-tallet og var en av grunnleggerne av GRECE (Groupement de recherche et d'études pour la civilisation européenne - Gruppering for forskning og studier av den europeiske sivilisasjonen). Vial prøvde seg også som politiker i Front National hvor han ble valgt inn ved kommunevalget i Villuerbanne i 1988.

Rundt 10 år senere stiftet han sin egen identitære bevegelse med navnet "Terre et Peuple - Jord og Folk". Denne nærheten og kjærligheten til folket og jorden er et av de typiske trekkene ved de nordiske folkegruppene. Det samme gjelder også trangen til å finne tilbake til sine egne europeiske røtter før påvirkningen fra midt-østens religioner overtok det religiøse hegemoniet.

På det lokale, identitære regionsplanet er derfor Vial en glødende forkjemper for gjeninnføring/gjenskapelse av nordisk religion mens han på det sivilisatoriske europeiske planet markerer sin begeistring for den greske sivilisasjon.

Bildet til høyre er fra nettsiden til "Terre et Peuple" og viser det. Den tilhørende teksten til bildet lyder: "Den som kjemper kan tape – den som ikke kjemper har allerede tapt". Kloke ord å merke seg for alle internettkrigerne som sitter rundt på "nasjonale" forumer og sutrer.

"Terre et Peuple har sitt eget slagord som vi har gitt en litt annen vri som passer for oss nordiske identitære i Vigrid: "100% Etnisitet – 100% Identitet – 100% Nordisk Religiøsitet". Dette er hva vi i Vigrid alltid har hevdet og er årsaken til at vi som en ekte identitær organisasjon gir klar beskjed om at dem som ikke ser på denne konflikten som en etnisk eksistenskamp ikke er velkomne hos oss. Vi verner med nebb og klør om vår etniske og religiøse identitet på samme måten som alle andre folk gjør det.

Selv om vi i Vigrid har en del forskjellige prioriteringer enn Vial gjør vi hans ord til våre: "Au départ de l'aventure Terre et Peuple, nous n'étions qu'une poignée animée par la volonté de lier le combat politique avec l'impératif culturel, c'est-à-dire replacer notre action dans une perspective historique et civilisationnelle". Sett fra vår side blir det sånn omtrent på norsk: "Fra starten av var vi i Vigrid kun en håndfull drevet av viljen til å kombinere den politiske kampen med den kulturelle betingelsen, det vil si å plassere vår kamp i et historisk og sivilisatorisk perspektiv".

Som symbol for "Terre et Peuple" valgte Vial den sjeldne og vakre Edelweiss som betyr "den edle og hvite". Edelweiss'en var symbolet for en av de franske eliteformasjoner "11ème Bataillon de Chasseurs Alpins – 11. alpejegerbataljon" og maner med det til fransk nasjonalisme og stolt kampkraft.

Og en ting er i alle fall sikkert og det er at uten identitær stolthet og kampkraft vil utslettelsen av oss gå sin skjeve gang mens de falske "identitærer" sitter foran tastaturene sine og våser og sutrer. Nei takke oss til kjemper som Pierre Vial som stiller seg i spissen for fylkingen han har dannet og kjemper med åpent visir som en ærerik representant for den europeiske identitære bevegelsen. Vi i Vigrid er glade over å kunne utkjempe den samme kampen her i Norge med åpent visir som naturlige allierte av Pierre Vial uten at vi av den grunn deler alle hans synspunkter.