.:Hovedsiden:.

En simulert henrettelse

Det første bildet skal forestille at tyske soldater skyter en fransk motstandsmann under krigen. Det er et populært bilde som er med i svært mange franske skolebøker. Høyst sannsynlig fordi motstandsmannen har en så rank og flott og stolt holdning. Nærmest som en skuespiller. Og det er vel hva han er også. Hensikten med bildet er å skape hat mot tyskerne og skyldfølelse for å være hvit europeer.

Jeg er selv ganske erfaren med skytevåpen og godt kjent med den andre verdenskrig etter hvert. Dessuten leser jeg fransk flytende. For sannhetens skyld. Bildet viser slett ingen ekte henrettelse. Han som skal skytes er ikke bundet fast eller har bind foran øynene. Jeg kan heller ikke se at bena hans er bundet. Man hadde ikke stilt han opp på et hjørne av en murvegg, men hadde valgt noe som kunne fungere som kulefanger bak han.

Og slik er det. Historieboken "Histoire-Geographie" utgitt av Berlin/Paris i 1989 side 91 bringer bildet, men med korrekt tekst: "Henrettelse av en motstandsmann av tyskerne. Det dreier seg om en simulert henrettelse".

Med andre ord: Bildet er en del av falsknerikrigen som fortsatt føres mot Tyskland.

Til sammenligning ser du en ekte henrettelse over. Bildet er av en patriotisk franskmann som blir skutt og drept av sine egne landsmenn fordi han samarbeidet med tyskerne. Noe de aller fleste gjorde både i Frankrike og Norge også for den sakens skyld. Bildet er tatt i det kulene nettopp har truffet han i brystet og røket tauet. For meg ser det ut som et par kuler går gjennom staken ved siden av halsen hans også.

I tiden umiddelbart etter de alliertes erobring av Frankrike skal så mange som 500.000 franskmenn som samarbeidet med eller jobbet for tyskerne ha blitt drept. Og det av en motstandsbevegelse som under 4 års okkupasjon omtrent ikke ga mye livstegn fra seg. Har du lest noe annet så kan du trygt ta det som etterkrigsbløff og rettferdiggjøring for etterkrigstidens myrderier og tyverier. Som i Frankrike så i Norge.

Håper dere etter hvert får mersmak for å søke sannheten dere også. For enhver pris.

Kun sannhet frigjør!