.:Hovedsiden:.

Mauthausen III - Nyttig krigsproduksjon

Mauthausen er en idyllisk liten plass ved bredden av Donau som flyter stille forbi litt sørøst av byen Linz på sin vei mot Svartehavet.

De større leirsystemene hadde egne penger som de internerte kunne gjøre seg fortjente til og som gjaldt innenfor leirområdet. Noe av det man kunne kjøpe her var seksuelle tjenester i leirbordellen. Over er et eksempel på Mauthausen-valutaen.

Og her har vi bordellen som nok fristet etter at en hard arbeidsdag var over og man hadde slappet av i solen ved bassenget.

Men for all del, Mauthausen var fremfor alt et fengsel for kriminelle og en knallhard tvangsarbeidsanstalt. Folk døde av sult, overanstrengelse og sykdomsepidemier. For at likene ikke skulle ligge å råtne og skape nye sykdommer hadde leiren et krematorium som tok seg av likene på en hygienisk måte.

Vi har i et par andre artikler hørt de vanvittige løgnene fra supervitnet til Hvite Busser til Auschwitz, Erling Bauck, så vi skal ikke gjenta dem her. I stedet kan vi nevne at løgneren Bauck slett ikke var alene om løgnhistoriene sine. Husk at hele HoloCa$h-myten er bygget opp på slike komplett vanvittige løgner. Til Bauck's forsvar skal det sies at han i alle fall var der og ble rimelig forbanna over å måtte arbeide i stedet for luksustilværelsen han hadde nytt i Auschwitz. Spanjolen Enrico Marco er en annen suveren løgner som har gitt liv og innhold i pengeutpressingssystemet HoloCa$h. Bildet av boken hans over.

Her har vi bildet av et oppfunnet gasskammer som har vanlige dusjhoder som Zyklon-B skal ha strømmet ut av. Den løgneren som påsto det kan ikke ha forstått at Zyklon-B ikke er en gass, men porøse pappklumper med HCN presset inn i flytende form. Haha.

Men siden Enrico, se bildet over, ikke hadde vært hverken i Mauthausen eller noen annen tysk leir diktet han like godt opp en skikkelig fin og dramatisk historie med alle de kjente variantene av nazi-grusomheter.

Og som ved et under ble selvsagt også den gode Marco reddet fra gasskammer og lignende fantasifostre. For sine bragder ble han utnevnt til formann i den spanske HoloCa$h-foreningen og ble kjent og aktet og bereist og sørget for å ta hånd om pengefondet som ble samlet inn selv. Over er bevis på en hedersutnevnelse fra den Catalonske delstatsuniversitet i Barcelona.

Ja, hvorfor ikke? Er det ikke det hele HoloCa$h-industrien er til for da? Lure og svindle og lyve og stjele og presse penger og reise og bli berømt og så videre? Kan se slik ut for oss. Over har vi den gode Marco på podiet som en æret overlever som måtte lyttes til og beundres.

Marco's historie var selvsagt med på HoloCa$h-utstillingene som ble holdt om denne enestående historiske hendelsen og liksom Bauck i Norge Spania's fremste bevis på at; Jo, det hadde skjedd, bare se og hør på Enrico Marco. Han var der og kan vitne om det.

Hva var så Mauthausen anlegget ved Gusen hvor granitten ble brutt? Og hvorfor ble den brutt? Over ser du et av mange nye anlegg i Tyskland som ble bygget med granitt. Etterspørselen etter granitt var så stor både til bygg og brostein til veier at det ble åpnet mange nye steinbrudd i Tyskland. Mauthausen var bare et av dem.

Beliggenheten ved Donau var viktig for Mauthausen for togkapasiteten ble brukt av det militære og biler hadde man stort sett ikke drivstoff til. Båtfrakt på Donau var derfor løsningen og her ser du elvebåter som lastes med granittblokker for å fraktes til anlegg og veibygging.

Her ligger brosteinsgranittblokkene pent stablet.

Mauthausen: Hardt og brutalt arbeide!