.:Vigrid Forsiden:.

Bilder av russiske kvinner som arbeidet i Auschwitz for I. G. Farben
Slik så de typiske "Slavearbeiderne" ut

Bildene var del av forsvaret for Hermann Schmitz under NMT-saken mot I. G. Farben i 1947-48

NMT står for Nuremberg Military Tribunal og var en ren amerikansk oppvisning av hvordan man hatefullt og hevngjerrig fører aktiv krig etter at våpnene for lenge siden var tiet på slagmarkene. Det vil si: De tyske våpnene var tiet, men tyskerne ble fremdeles både skutt og drept på alle mulige måter så sent som i 1947 og 1948.

Saken mot I. G. Farben var den største og viktigste av alle de 12 sakene som ble ført for NMT i Nürnberg. I alt var det 24 anklagede, hvorav en var hr. Schmitz. Anklagene var svært alvorlige, men det hele kokte ned til noe nær null på tross av at I. G. Farben var eier av DEGESH, en av de to produsentene av Zyklon-B. Det betyr i praksis at kengururetten var klar over at Zyklon-B kun var brukt som lusedreper og hadde reddet mange internerte, inklusive jøder, fra å dø under tyfusepidemier og lignende sykdommer.

En annen av anklagene mot I. G. Farben og de som satt på tiltalebenken var at de hadde brukt "slavearbeidere" på fabrikkene sine i Auschwitz. Som forsvar for denne hr. Schmitz ble det fremskaffret bilder som viser hvordan russiske kvinner, såkalte "Ostarbeiterinnen" - "Østarbeidersker", hadde det under sitt virke i Auschwitz. Under presenterer vi noen av dem som eksempler på helt alminnelige arbeidersker i Auschwitz. Som vi kan se ved selvsyn, sunne og friske og velnærte og i godt humør. Slik var virkeligheten i Auschwitz, uendelig mye bedre enn den tyske sivilbefolkningen under de alliertes Holocaust på dem.