.:Hovedsiden:.

Juritzen direkte, Tvedt(meg) -------- og Erling Bauck

Jeg håper riktig mange av dere fikk med dere at jeg var invitert som gjest til programmet "Juritzen direkte" på søndag kveld den 24. mars i år (2002). For meg var det en stor ære å bli invitert så jeg sa selvsagt "Ja" og gjorde så godt jeg kunne for å parere Juritzen's innspill og samtidig få fram noen av våre grunnleggende synspunkter.

Det kan vel være delte meninger om hvordan det gikk, men for meg var det svært lærerikt og givende. Og når vi ser på det i etterkant fikk vi tydeligvis inn et poeng som motstanderen fikk fullstendig i vrangen og førte til et etterspill.

Da jeg blir spurt om "HoloCa$h" svarer jeg med å si at det var en løgnhistorie og at det beste eksempelet vi hadde var avsløringene vi presenterte på hjemmesiden vår av storløgneren Erling Bauck og at ingen lenger kunne komme med han som sannhetsvitne.

Familien til Erling Bauck reagerte øyeblikkelig overfor TVNorge med krav om å stoppe visningen av reprisen på tirsdagen etter, men det gikk selvsagt TVNorge ikke med på. De tøyde seg litt og klippet bort akkurat den setningen hvor jeg nevnte Bauck's navn og gjorde det klart for Bauckfamilien at de kunne klage TVNorge inn for "Pressens Faglige Utvalg" eller saksøke meg personlig for mine uttalelser.

Produksjonslederen ringte meg og fikk litt informasjon om hva som lå bak min uttalelse sammen med min aksept på at de sto fritt til å klippe i det jeg hadde sagt hvis de følte at det var det greieste for dem.

Hva Bauckfamilien nå gjør videre vet jeg ikke i skrivende stund, men hvis de ikke går til anmeldelse av meg for min uttalelse så vil de for evig og alltid ha akseptert at jeg har grunnlag for å betegne Erling Bauck som storløgner hva angår hans påstander om hvor mange som ble drept i interneringsleirene under krigen.

For løgn er det og det kan du ved selvsyn lese på andre steder på denne hjemmesiden hvor vi har lagt ut noen artikler om leirmafiosoen Erling Bauck og hans utnyttelse og svindel av andre internerte og hans storløgner.

For deg som ikke kjenner navnet til Erling Bauck så er han altså Norges mest kjente "overlever" fra de tyske interneringsleirene under krigen. Han har forfattet to bøker og gitt uttallige intervjuer og holdt tall-løse foredrag på skoler som ledd i statens hjernevaskingskampanje for å villede folket og gjøre det lettere for jødesiden å få penger fra staten eller andre fordeler. Han har også mottatt to norske priser på atskillige kroner som takk for hjelpen.

Mitt forslag nå er derfor at enten fører familien Bauck en rettssak mot meg eller vi møtes til en holmgang på en direktesending på en TV-kanal hvor Bauck's opphold i tyske interneringsleirer under krigen er temaet. Skal bli spennende å se om de har det motet som trengs for å stille opp.

Og her har du den nøyaktige teksten på det som ble klaget på i programmet:

Juritzen: Og du mener at Holocaust ikke skjedde slik som historiebøkene beskriver det?

Jeg: Korrekt. Det er en ren løgn og det har jeg lagt ut temmelig mye bevis på og der har jeg blant annet plukket ut Norges mest kjente overlever, som heter Erling Bauck, og gjendrevet hans løgnhistorier så kraftig at det er ikke en kjeft som tør komme med han lenger.


Odin er stor og nåderik!

PS.

I samme slengen utfordrer jeg Erling og resten av Bauck-familien til å offentliggjøre de brevene Erling sendte hjem fra sitt opphold i interneringsleirene. Deriblant fra Auschwitz hvor han levde som en greve. Tipper at de ikke tør det fordi brevene vil vise at virkeligheten i leirene var ganske så annerledes enn løgnpropagandaen sier. Og hva sier du da?

DS.

PS2. Juni 2010: Etter at ovenstående ble skrevet våren 2002 er noen brev lagt ut på nett. DS2.

Tilsvar fra Bauck

Som en reaksjon på artikkelen om min deltagelse i Juritzen-direkte fikk jeg følgende mail som er gjengitt under i hovedsak. Siden jeg ikke oppbevarer noe mailarkiv til vanlig sparte jeg ikke på mitt svar. Det skal jeg gjøre heretter slik at de også kan gjengis ordrett.

Jeg takket nå for mailen og foreslo at vi møtes til en prat i all fordragelighet siden vi begge har fedre som kjempet mot tysk okkupasjon under krigen. Jeg forsikret han også om at min motivasjon utelukkende var å fremme Sann Historie.

Uansett. Her er mailens saklige budskap slik at du kan bedømme den for deg selv:Fra: Sverre Bauck 
Til: "'vigrid@vigrid.net'" <vigrid@vigrid.net>
Emne: Oppslag om Erling Bauck
Dato: Lørdag, 6 april 2002 00:26:25 +0200 


Tore Tvedt,

Jeg er blitt gjort oppmerksom på dine oppslag om min far Erling Bauck.

Du setter sammen en masse korrekte referater i en ukorrekt sammenheng, slik at helheten blir injurierende.

Sverre Bauck