.:Vigrid Forsiden:.

Auschwitz Birkenau var en syke- og hvileleir
Tekst og bilder fra John Ball sin Air Photo-side.

Teksten fritt oversatt til norsk: "Bak de nylig ankomne 25 kvinnene og gjerdet ser vi 10 mannlige internerte som slapper av av foran sovebrakkene mens klær henger til tørk på snorene. I motsetning til andre leire var det mange av de internerte i Auschwitz-Birkenau som ikke arbeidet fordi de var for gamle, var fysisk svekkete eller var kriminelle. Disse folkene bare slappet av på området. Hverken kvinner eller menn viser tegn på den opphisselsen eller frykten vi ville ventet dersom det forekom daglige massemord i leiren".

Teksten fritt oversatt til norsk: "Kvinner som sorterer klærne til nyankomne i lageret ved navn "Kanada" i Birkenau".

Teksten fritt oversatt til norsk: "Kvinnene foran en av kjøkkenbygningene virker som nyankomne som akkurat har vært i den sentrale saunaen. De har fått barbert hodene sine for å beskytte mot lus, som spredde tyfusbasiller. Alle bærer lyse og lette klær som indikerer at vætret var varmt".

Teksten fritt oversatt til norsk: "Internerte og arbeidere som kommer utenfra leiren bygger en murbygning foran et av kjøkkenbyggene i leiren (foto 1942)".

Teksten fritt oversatt til norsk: "En av de 11 kjøkkenbygningene i leiren hvor de internerte nøt helseriktig kosthold basert på lavt fett- og sukkerinnhold og høyt innhold av fiber (foto 1997)".