.:Hovedsiden:.

Snøhvit og de syv dverger i Auschwitz

Bildet over er et klassisk bilde av Snøhvit slik vi ser henne for oss. Mange generasjoner barn har gledet seg over det spennende eventyret. Slik fungerte også eventyret for barna i Auschwitz. For å gjøre interneringen lettere for de jødiske barna ble bildet av Snøhvit malt på veggen for å muntre dem.

Dina Gottliebova Babbitt er navnet på den jødiske damen på bildet over. Hun var internert i Auschwitz og ble av krigshelten Joseph Mengele, som var lege i Auschwitz, bedt om å male en del portretter av sigøynere som oppholdt seg i leiren. Dette høres kanskje pussig ut i dag, men for en del tiår siden var faktisk malerier av sigøynere populære. Også i Norge.

Mengele er forøvrig mest kjent som den tyske legen som i Auschwitz reddet mange jøder fra døden på sykestuen sin. Blant de jødene Mengele reddet og helbredet fra tunge sykdommer var den "norske" jøden Julius Paltiel. Paltiel forteller selv om hvordan Mengele behandlet og helbredet han i boken sin fra Auschwitz og gjorde han i stand til å greie den lange evakueringsmarsjen i januar 1945.

Her ser vi en liten samling av sigøynermaleriene jødinnen malte mens hun satt trygt og godt i Auschwitz. Ja, for i forhold til hva sivilbefolkningen i de tyske byene opplevde, kan man med en viss rett se på Auschwitz som en beskyttet ferieleir med et kosthold og underholdningstilbud som langt overgikk hva tyske soldater og den utbombete tyske sivilbefolkningen ble til del.

Snøhvit uten de syv dverger går jo ikke; det gjelder selvsagt også for Auschwitz. Bildet over er av den jødiske dvergefamilien, Ovitz, som også etter sigende oppholdt seg i Auschwitz hvor de så mye rart og opplevde mye rart. Selvsagt også de vanlige miraklene. Tyskerne var angivelig glade i dvergene og de ble engang reddet av dr. Mengele selv etter at de var i gasskammeret og ble gasset med Zyklon-B. Mengele dro dem ut mens de hostet og kavet. Dette og mange andre fornøyelige historier, som likner på andre vi har hørt, kan de berette. De ble til slutt rike og bosatte seg i Israel. Joda, de overlevde ferieleiren de også, liksom de fleste andre som oppholdt seg der under krigen.

HoloCa$h er løgnpropaganda - Sannheten ser ganske så anderledes ut!