.:Hovedsiden:.

Hvordan jødiske forretningsfolk svindler

Teksten på bildet: "Ærede bondekone, i dag har jeg med noe helt spesielt for deg. Se på dette stoffet! Det blir til en kjole for deg, ærede bondekone; en kjole som vil fremstille deg som en baronesse , - en fyrstinne, - en dronning…"

Denne historien introduserer en jødisk svindler som prøver å selge dårlige klær til en ung tysk jente.

Det er festivalkveld i landsbyen når jøden møter opp med sine varer. Jøden smigrer bondejenta og legger ut sine varer: "Alt som ditt hjerte ønsker har Levy til salg."

Men den tyske jenta snur ryggen til tilbudet. Den jødiske parasitten viser henne noe stoff av "... den reneste ull. Det vil lage en kjole for deg, kvinne, så du vil se ut som en baronesse, en prinsesse; ja som en dronning, og billig også, forteller jeg deg!"

Men bondejenta kjenner jøden alt for godt. "Jeg kjøper ingentig fra deg," sier hun og går sin vei.

Jøden pakker sammen tingene sine og banner. Han sier til seg selv at det er mange andre bondejenter som kan bli lurt mye lettere enn denne. Og historien fortsetter: Ulykke til den kvinnen som lar seg bli lurt av hans triks. Det vil skje henne. Slik det har skjedd så mange andre bondekvinner som har sluppet jøder inn. Det er ingen mulighet for flukt. Det er et gammelt ordtak:

"Den jødiske svindler
er en tyv,
han lyver hele tiden.
Og du - du betaler prisen.
Så mangen har blitt lurt.
Vil du være sikker mot dette
Slipp ikke jøden inn,
Og kjøp Tysk.