.:Hovedsiden:.

Hvordan Jødene kom til oss

Teksten på bildet: Ungdommene i bakgrunnen om jødene de ser: "Se på de fyrene der. Dette lusete skjegget. Disse skitne utstående ørene….".

Den neste historien er fra en liten tysk by. Tre skolebarn stopper og kommenterer tre "øst-jøder."

"Se på de skapningene!" roper Fritz. "Se de krokete jødenesene! De stygge Bastardene! De skitne, utstående ørene! De hjulbeina! De plattføttene! De stinkende, fattige klærne! Se hvordan de beveger hendene! Hvordan de henger! Og de skal liksom være mennesker?"

"Og hvilken type menn?" svarer Karl. "De er kriminelle av verste sort." Han beskriver deres virke i handel og når de har nok penger kvitter de seg med de skitne klærne, kutter skjegget, av-luser seg, tar på seg moderne klær og snakker som de ikke er jøder. I Tyskland snakker de tysk og oppfører seg som tyskere. I Frankrike snakker de fransk og oppfører seg fransk. I Italia vil de være som italienerne; i Holland som hollendere; i Amerika som amerikanere og så videre. Og slik fortsetter de over hele verden."

Fritz ler og sier at de ihvertfall kan bli avslørt som jøder. Karl nikker: "Selvfølgelig, en kan avsløre dem hvis man bruker sine øyne. Men desverre er det mange som ennå faller for den jødiske svindelen." "Ikke jeg! Jeg kjenner jødene! Jeg vet også et vers om dem":

"En gang kom de fra østen,
Skitne, lusete uten et øre;
Men innen få år
Hadde de det vel så bra.
I dag kler de seg svært bra;
Vil ikke være jøder lengre
Så hold dine øyne åpne
Og merk deg en ting;
En gang en jøde, alltid en jøde!"