.:Vigrid Forsiden:.

Stabburet får nytt tak

Steinleggingen er snart ferdig - 6. oktober 2013

Det er nå nærmere to måneder siden jeg la ut det forrige bildet hvor det ble lagt ny papp på Stabburtaket. Nå er det kommet så langt at de siste taksteinene går på plass. Innimellom har det vært Rally forbi gården og jobbet med andre daglige gjøremål på landet som safting, lage eplemos, drenere og en mengde andre nødvendige småting. I tillegg tjærebredde hun som eier gården hele det digre Stabburet. Min jobb i det hele er å være gårdsgutt og håndtlanger og det trives jeg godt med. I helgen hadde jeg også god hjelp av en Vigrider som var på besøk og dermed gikk det unna så jeg kan ta meg en dag helt fri i morgen:)

Her legges pappen på undertaket - 15. august 2013

Ikke før var vi ferdige med å legge nytt tak på gårdens våningshus så gikk vi løs på stabburstaket. På bildet er gammel stein og lektere fjernet og det nye taket er begynt på med papp underst før sløyfer, lekter, stein og all avslutning langs kantene på taket. I dag ble vi ferdige med papp og sløyfer slik at det gjerne kan blåse og regne uten at det gjør noe. For meg er all denne type jobbing noe nytt og livet på en gård på landet er i alle fall ikke kjedelig. Og matpusene tar vi på tunet omgitt av gressende ender og høner som liker å plukke rundt oss. Både ender og høner er faktisk mere sosiale enn jeg visste og setter pris på å være rundt oss når vi sitter der.

Innimellom arbeidet på husene plukker jeg bær, luker og steller litt med urtehagen her. Et spesielt øye har jeg til min egen lille favoritt, eplemynte, som jeg plukker og bruker bladene i teen. Alt er selvsagt økologisk:)