.:Vigrid Forsiden:.

Flammekastere under den 2. verdenskrig

Moderne forsvarsanlegg besto ofte av betongbunkere som motsto direkte treffere av både bomber og artilleri. De eneste svake punktene deres var de små åpningene for maskingevær eller de litt større for kanonene. De to mest effektive måtene å knekke en bunker på var ved å kaste håndgrnater inn gjennom åpningene eller bruke flammekastere gjennom de samme bunkeråpningene. Bildet over er av en tysk soldat et sted på Østfronten i begynnelsen av felttoget.

Tysk soldat rydder et motstandsrede.

Flammekastere ble også montert på panzervogner som da ble kalt "Flammepanzer". På bildet over ser vi en tysk Panzer III flammepanzer.

Tysk pionersoldat med flammekaster rydder vei gjennom piggtrådsperringer. Trolig er flammene rettet mot et lite enmanns motstandsrede innebygget i sperrelinjen.

Tyske pionerer angriper et enormt bunkeranlegg med flammekaster.

Bygget over er et typisk feltanlegg for kommandosentral for en større enhet som regiment eller divisjon. Her gjør noen tyske flammepionerer kort prossess.

For meg ser dette ut som tyske fallskjermjegere og i så fall går tankene til den tyske frigjøringen av Kreta fra de engelske Imperiestyrkene som holdt øya okkupert.

Tyske soldater i gatekamp. Flammekasteren var et effektivt og fryktet våpen i kronglete bykamp.