.:Vigrid Forsiden:.

SA - Nazi-brunskjortene som beskyttet Ytringsfriheten

Ung tysk dame takker Hitler og brunskjortene for deres kamp for Frihet og Demokrati

"Brunskjorte" brukes av og til av de hatefulle Antinaziene som et annet ord for Nazi. Ordet skal liksom bety noen som er slem og bøllete. Ingenting kunne være fjernere fra sannheten. Opphavet til betegnelsen "brunskjorte" ligger i de tyske nazienes SA, eller Sturmabteilung, som kledde seg nettopp i brune skjorter.

SA, altså brunskjortene, var en gruppe som ble dannet utav ren nødvendighet. Det hadde seg nemlig slik at et stort problem for Hitler og naziene på 1920-tallet var at hver gang Hitler prøvde å holde en tale i en ølhall eller noe annet forsamlingssted, så kom det alltid en gjeng med jøder og kommunister som lagde bråk og ropte og skrek så høyt at ingen kunne høre hva Hitler sa. Disse jødene/kommunistene var også voldelige og gikk til fysisk angrep på naziene ved enhver anledning.

Derfor ble SA dannet: for å beskytte Hitler og sørge for at det var såpass ro i lokalene at folk kunne høre hva han hadde å si. Altså, SA forsvarte aktivt demokratiet og retten til ytringsfrihet. På bildet over ser du en begeistret nazijente gi blomster og et smil til Hitler og hans edle brunskjorter fordi de forsvarte nasjonen hennes. Brunskjorte: en æresbetegnelse.

To gode bøker som blant annet skildrer den tyske nazibevegelsens historie:
"The Lehrplan" og "Hitler: Bungling Amateur or Military Genius?"