.:Hovedsiden:.

D/S Lofoten har flaks 3 ganger

De sovjetiske og britiske barbarene tok ingen hensyn til de norske sivilistene som var fullstendig avhengig av skipstrafikken for å livberge seg. Og det på tross av avtale mellom de feige jødelakeiene som hadde rømt landet og satt i London og lekte regjering.

D/s Lofoten i fin fart.

Et av de skipene som hadde en heldig ledestjerne til å føre seg, og et dyktig mannskap, var hurtigruteskipet d/s Lofoten. 3 ganger var det nære på. Første gangen var hun for sydgående den 12. september 1941. Idet hun runder Vardø i øst-Finnmark er hun på skuddhold fra en russisk u-båt som fyrer av flere skudd etter henne.

For å komme seg vekk fra morderubåten økte mannskapet kjeletrykket og fikk båten opp i 14 knop som var over max anbefalt trykk. Deretter økte de videre til 18 knop slik at bølgene skylte over dekk. Avstanden ble da så stor slik at ingen av skuddene traff. Den russiske ubåten ble identifisert som K-2 med Utkin som fører.

Sovjetisk ubåt av M-klassen fra samme periode.

1. oktober 1942 var det nære på igjen. En torpedo fra ukjent angriper traff, men til alt hell eksploderte den ikke så mannskap og passasjerer kunne trekke et lettelsens sukk.

30.september 1944 var det like ved nok en gang. Den britiske ubåten Satyr var ute for å senke noen lette bytter, men de må ha vært for ivrige for torpedoene gikk forbi.

D/s Lofoten gikk trofast i rute nordpå helt til 1964 da hun ble solgt til Hellas hvor hun gikk i rute til hun brant i 1966.

Helvete til Sjøs - Alliert Sjøkrig mot Nordmenn