.:Vigrid Forsiden:.

Siste runde i Latakia
20. februar 2016

Kinsabba frigjort - Opprydding gjenstår
Kartet over i stort format

For oss i Vigrid var det klart fra starten av i Syria at hovedslaget og utfallet av krigen ville bli avgjort i Latakia. I siste liten før de tyrkisk-støttede og -ledede islamiststyrkene gikk til sluttoffensiv mot Middelhavskysten i Latakia grep Russland inn og nettopp der det trengtes mest. Ingen tilfeldighet. Etter nå fem måneder med intens og hard kamp i vanskelig fjelltereng er seieren i Latakia innen rekkevidde. Den siste av de store festningsbyene Gmam, Salma og nå Kinsabba er erobret og kun mindre befestede byer står mellom Frihetshæren til Assad og det fruktbare slettelandet mellom Hama og Azaz nord i Aleppo. Mellom der ligger regionen Idlib med hovedstad med samme navn.

Vårt videre tips er at når styrkene i Latakia har ryddet resten av provinsen i løpet av to til tre uker (vårt gjett) så vil vi se en tredelt offensiv med det sentrale Idlib som mål: En retning fra Aleppo, en fra Hama og en fra Latakia via knutepunktet Jisr-ash-Shugur. Når de tre kolonnene ledet av panzer i moderne Blitzkrig har møttes er resten av krigen i Nord-Vest-Syria opprydding. Det er her Tyrkia vil bli påført sitt største politiske tap. Skulle Tyrkia forsøke å redde ansikt ved å gå inn i den lettere tilgjengelige regionen ved Azaz nord i Aleppo beveger de seg ut i kvikksand og vil gi Assad og Putin glimrende politiske kort på hånden. Vi i Vigrid håper Erdogan er korttenkt nok til å gjøre akkurat det.

Hva med de andre frontene? I det geopolitiske spillet er de fullstendig underordnet. Dette er ingen krig om noen få oljefelter eller oljeledningstraseer. Dette er en krig på høyeste geopolitiske posisjonsnivå og gevinsten er full kontroll med provinsene Tartus og Latakia med mest mulig innland som strategisk dybde. Den krigen har Assad og Putin nå i praksis vunnet selv om det tar noen måneder å avslutte helt.

Anglozionistene med sin NAZI-allianse og lokale allierte sitter igjen med et strategisk, geopolitisk tap av dimensjoner og Putin vil hamre ut en fredsmodell som også kan gi presedens for Ukraina. Dette hater og frykter både Tyrkia og Ukraina så mye at Tyrkias statsminister nylig var i Kiev for alliansebygging med det jødestyrte naziregimet. Både Tyrkia og Anglozionistene og NAZI-alliansen har satset så stort på krig og seier over Putin og Assad at de vanskelig kan takle det tapet av prestisje Putin nå har påført dem. Putin sin hovedjobb denne våren blir derfor å komme, spesielt USA, i møte med et fredsopplegg som kamuflerer Anglozionistenes prestisjetap.

Den frie verdens fremste leder, Vladimir Putin, klarer nok det også:)!

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)