.:Vigrid Forsiden:.

Hel`s sjokolademoussekake m/vaniljekrem

For noen måneder siden mottok vi en mail fra Anita med en kakeoppskrift og et dikt. Diktet har vi lagt ut under navnet "Den natt dør jeg". Nå har vi laget kaken også og den smakte så godt at jeg anbefaler den til alle som liker såkalte konfektkaker. Nam-nam!

Hei Tore! Hel her...Vi sendte et par sms-meldinger til hverandre i fjor sommer/høst hvis du husker. Sender deg en deilig kakeoppskrift på en sjokolademoussekake! Kjempegod!!

Kakebunn; 2 egg,2 1/2 dl sukker,1 1/4 dl(120g)smeltet smør, 1 1/2 dl hvetemel,4 ss kakaopulver,1 ts bakepulver

Fyll; 1 pk. ferdig vanilje-eller romkrem

Sjokolademousse; 150 g mørk kokesjokolade,2 dl kremfløte, 1 eggehvite,2 eggeplommer,2 ss melis, 1 ss kald sterk kaffe

Pynt; mokkabønner

Kakebunn;sett ovnen på 175 grader. Pensle formen 22 cm. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett smør og mel blandet med bakepulver. Bland alt godt. Stekes på midterste rille i ca.30 min. den skal være litt fuktig inni.

Avkjøl bunnen i formen. Ta bort ringen rundt formen, vask og tørk den og sett den tilbake rundt kaken og bre vaniljekrem over.

Sjokolademousse; Brekk sjokoladen i biter,smelt den i en bolle over vannbad, avkjøl sjokoladen litt. Stivpisk fløte og eggehvite hver for seg. Stivpisk eggeplommene med melis og bland inn kaffe.

Bland først smeltet sjokolade i eggedosisen, vend så forsiktig inn pisket fløte og pisket eggehvite. Bre moussen jevnt oppå kaken i formen. Dekk den med folie og la kaken stå kjølig i minst 4 timer i kjøleskap. Pynt oppå moussen med sjokolade-mokkabønner.

Håper både kakeoppskriften og diktet (Den Natt Dør Jeg) fallt i smak. Jeg har også mangen andre kjempegode kakeoppskrifter! Jeg baker brødene mine selv, så jeg har også mangen gode og sunne brødoppskrifter(greit å bake selv, da vet man hva man får i seg).