.:Vigrid Forsiden:.

Kinas åpning mot Det Indiske Hav, Midt-Østen og Afrika
23. januar 2017

Bakgrunn om Kinas geopolitiske posisjon

Mens Nazimedia i Norge har vært opptatt av å sverte president Trump i USA og stige sitt russophobiske hat mot Putin og Russland til ren krigsretorikk har Kina omsatt sine OBOR-ideer i praktisk handling. OBOR = One Belt - One Road og er det kinesiske prosjektnavnet på utviklingen av et globalt transportnettverk basert på den gamle Silkeveien.

Oppgraderingen av en ny fase i utviklingen av CPEC, China Pakistan Economic Corridor, er fullført. Dypvannshavnen Gwadar ved Den Arabiske Sjø er i full drift og rørledninger for olje, jernbane og motorvei leder fra havnebyen på langs gjennom hele Pakistan og langt inn i nordvestlige Kina. Etterhvert som korridoren utvikles vil Pakistan ta skrittet over fra et utviklingsland til en moderne handels- og indutristat. Og det stopper ikke der.

Jernbanen Djibouti - Addis Abeba

På den afrikanske siden av Den Arabiske Sjø fra Gwadar har kineserne nettopp ferdigstilt Etiopia's første moderne jernbane fra havnebyen Djibouti til hovedstaden Addis Abeba midt inne i landet. Med det er Afrika's nest folkerikeste land knyttet direkte til OBOR. Kina har også forhandlet seg frem til rettigheter om marinebaser ved begge de to sentrale OBOR-byene.

Med denne direkte forbindelsen fra det sentrale Kina til det sentrale Afrika har Kina skaffet seg et meget godt utgangspunkt for den neste fasen i den geopolitiske maktkampen mellom den frie verden og Det Anglozionistiske Imperiet.

Fra sentrale Kina til sentrale Afrika

Hver for seg er de to prosjektene i Pakistan og Etiopia store og viktige, men det er når vi kombinerer dem at betydningen blir av stor geopolitisk betydning. Da Anglozionistene i 2011 knuste Libya jagde de Kina ut av Nord-Afrika. I stedet for å svare symmetrisk handlet Kina asymmetrisk og økte i stedet investeringstakten i sine OBOR-prosjekter i Afrika og Pakistan. Den blå linjen på kartet over viser OBOR fra sentral-Kina til sentral-Afrika (Addis Abeba).

Denne gangen har Kina lært leksen sin og utvikler militære støttepunkter for krigsmarinen sin sammen med knutepunktene for handelslinjene sine. I dette tilfellet i havnebyene Gwadar og Djibouti. Terskelen for Nazi-Imperiet blir dermed atskillig høyere neste gang de vil jage kineserne vekk fra en region. Kampen om Afrika er gått inn i en ny fase.

Bli med i Vigrids Nordiske Sivilisasjonskamp eller bli slaktet som fortjent!

Nettadresse til denne artikkelen - Spre den gjerne videre!:)