.:Vigrid Forsiden:.

Akademikere:

Når løsningen er alt
Fysikeren, ingeniøren og matematikeren sjekker inn på hvert sitt rom på samme hotell. Av en eller annen merkelig grunn begynner det å brenne i gardinene på hvert rom, men heldigvis er alle rom utstyrt med et brannslukningsapparat.
.
Fysikeren våkner og ser det brenner. Så ser han brannslukningsapparatet. "Flott, jeg ser en løsning" sier han. Så gir han en kjapp analyse av stoff som brenner, hvor det brenner, før han tar slukningsapparatet, retter strålen mot brannkilden og slukker brannen uten nevneverdig skade. Så går han og legger seg.
.
Ingeniøren våkner og ser det brenner. Så ser han brannslukningsapparatet. "Flott, jeg ser en løsning" sier han. Han har ikke den samme kunnskap om brann, hvordan det utvikler seg, og så videre, så han bare tar slukningsapparatet og spruter rundt i hytt og pine. Skadene er betydelig større og dyrere, men han klarer omsider å slukke brannen. Så går han og legger seg.
.
Matematikeren våkner og ser det brenner. Så ser han brannslukningsapparatet. "Flott, jeg ser en løsning" sier han. Så går han og legger seg igjen..... (Innsendt av Johan)


Statistisk treff
Tre statistikere går ut i skogen for å jakte. De treffer på en kanin og den første statistikeren den første skyter et skudd, men bommer til venstre.
.
Deretter skyter den andre statistikeren et skudd og bommer til høyere.
.
Da roper den siste statistikeren: "Vi har truffet den!"..... (Innsendt av Johan)


Spørsmål om definisjon
Ingeniøren, fysikeren og matematikeren skulle ha konkurranse om hvem som kunne gjerde inn en sauflokk mest økonomisk, alstå bruke minst gjerde. Ingeniøren lagde et sirkelformet gjerde rundt sauene og var fornøyd med dette. De andre var også enige i at dette var en økonomisk måte å gjøre det på.
.
Nestemann ut var fysikeren; han lagde type samme gjerde som ingeniøren, men strammet gjerdet til slik at sauene sto helt tett sammen. Mer økonomisk enn dette mente han at det ikke kunne bli.
.
Så var det matematikeren sin tur. Han lagde et knøttlite gjerde rundt seg selv og definerte sin posisjon som utenfor..... (Innsendt av Johan)